2011. december 8., csütörtök

Helyi adó, Cégautóadó, Illeték - 2012 TERVEZET

Néhány változásra szeretném felhívni a figyelmüket, melyek a 2012-es adótörvény tervezetben találhatók. Fontos megjegyeznem, hogy ezek nem elfogadott törvényi rendelkezések, csak tervezetKérem, az itt megtalálható infókat mindenki belátása szerint kezelje. 

Az összes változást érintő cikket összegyűjtöttük ebbe a menüpontba:Adóváltozás 2012


Helyi adó

- Megszűnik a vásározóknál az ideiglenes IPA.
- Azoknál a vállalkozásoknál, ahol a székhely és telephely elkülönül, kötelezően el kell számolni a társas vállalkozó személyi jellegű kifizetésének 10%-a után az IPA-t a székhelyre is.
 

Cégautó adó

- Jövőre Kw teljesítményhez és környezetvédelmi besoroláshoz köti az adófizetési kötelezettséget. Megjegyzem, sokkal rosszabbul járunk! Az adót egyösszegben, januárban kell befizetni. 

- A befizettt súlyadó csökkenti az adótételt (kérdésem: ha januárban ki kell fizetnem egyösszegben, hogy vonom le belőle a márciusi és szeptemberi jövőben teljesítendő súlyadót?)
- Az év közben vásárolt autóknál a következő hó 20-ig kell befizetni az éves adóterhet.
- Minden év december 20-ig kell egyösszegben bevallani az adófizetési kötelezettséget, tehát megszűnik a negyedéves bevallás.


Illeték

- 3000 HUF-ra növekszik az adóhatósági eljárások illeték kötelezettsége.
- A gépjármű átírási illetéke nem köbcm-ként, hanem kw-onként lesz számolva.



A mai kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben fontosnak tartom azt, hogy ügyfeleimet és leendő ügyfeleimet folyamatosan informáljam azokról az aktuális adó- és egyéb törvényi változásokról, amelyek befolyásolják a vállalkozás eredményességét.

Kérdéseikkel forduljanak hozzám bizalommal.

Pósa Lívia
könyvelő és bérszámfejtő tanácsadó
+36309944016
posalivia.piroska@upcmail.hu
www.goldaccountant.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése