2014. május 13., kedd

Akár 2 milliós támogatás munkanélkülieknek

Az álláskeresőket a kormány jelenleg többféleképpen is támogatja. 
  1. 2014-ben is van munkakeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatás. A támogatottak körébe tartoznak a mezőgazdasági őstermelők is. A támogatás egy teljes egészében vissza nem térítendő támogatás, mely maximálisan 2 millió forint lehet. 
  2. Maximálisan 6 hónapra adható, havonta a legkisebb munkabér összegéig terjedő támogatás, ami jelen esetben 101 ezer 500 forint havonta. Ha olyan gazdasági társaságban keletkezik a munkahely, amely már működő társaság, akkor ezt a támogatási formát nem lehet igényelni. 
  3. Szaktanácsadás is lehet a vállalkozás indulásakor, melynek értéke maximum 50 ezer forint lehet. 
A 2 millió forintos támogatásra való pályázatot 2014. április 1-től lehet benyújtani 2014. november 30-ig. A pályázatot postán kell feladni a Munkaügyi Központ számára. A másik két támogatás igénylésének benyújtására már 2014 márciusától lehet pályázni, szintén 2014. november 30-ig.

A pályázó akár mindhárom támogatásra adhat be pályázatot. A támogatást együtt és külön-külön is igényelheti. Kombinált igénylés esetén az igénylést, vagyis a támogatási kérelmet és a pályázatot egyidejűleg kell benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ részére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése